سهراب....

ساخت وبلاگ

=
شبی برای سهراب در نیمه مهر
شعر همواره مورد اقبال مردم و حتی مقبول خواص بوده و هست و یکی از پر رنگ ترین  گونه ها در حوزه فرهنگ ؛شعر است.
موزون بودن ،عاطفی بودن و مخیل بودن شعر برجذابیت آن افزوده و بهره مندی ازآرایه ها و فنون ادبی نیز نقشی مضاعف در رونق شعر و شاعری داشته و دارد.
شعر نو اما که قدری هنجار شکنانه در برابر قرنها شعر کلاسیک قد علم کرده و در دوره هایی مشمول تازیانه های  بی مهری هم شده بواسطه حضور و ظهور چند شاعر قابل سنت گریز،منرلت و جایگاهی ممتاز در تاریخ ادب معاصر پیداکرد.  
با مرور کارنامه کاروان نو سرایان معاصر،نمی توان از نام "سهراب سپهری "به راحتی گذشت ؛همچنانکه به سختی می توان به تحلیل سبک زبانی و ادبی سهراب پرداخت.
سهراب را می توان پدیده طلایی شعر نو معاصر دانست.
او شاعری هنرمند بود که کلماتش عین نقاشی  و نقاشی اش مثل کلمات؛جاندار و  تاثیرگذاربود.
سرعت اشتهار ادبی و هنری او برخلاف مرام و منش ذاتی او که همواره انزواطلب و خلوت گزین بود با خوانش اشعار توام با تحلیل و تفسیرهای فنی قابل فهم و درک است.هرچند هنوز ناگفته ها در تحلیل فرن و محتوای شعراو بسیار است .
همشهریان فاضل و سخن سنج و نکته پرداز سهراب ،در شام سالروز تولد او ودر دومین نشست دوره جدید فعالیت ادبز کانون نشر فرهنگ اسلامی ؛در بیان های مختلف سهراب و شعرش را تصویر کردندوحق هم چنین بود.
بازخوانی خاطرات برخی استادان و حتی شاهدان و مراودان با سهراب در نشست حاشیه آیین یادکرد یک شاعر پرآوازه ای همچون سهراب خالی از لطف نبود.
استاد پیشکسوت دکتر عباس بهنیا ضمن تبیین نام و فلسفه نامگذاری ماههای سال شمسی از مشاهدات خود درباره سهراب در روزگار همسایگی گفت .
مدیر کانون نشر فرهنگ اسلامی کاشان هم در فرازهایی صداقت ،هنجارشکنی وانزواو خلوت گزینی را مولفه های اصلی شخصیت ادبی و راز ماندگاری  او دانست و بدین ترتیب حاضران هریک به طریقی دقیق، ارادت خود را نسبت به  این چهره برجسته ادبی نشان دادند.
آنچه در حواشی نشست بیشتر ازآن یادشد  موقعیت  گلستانه و اتاق آبی بود و پیشنهاد داده شد باغ موزه  گلستانه احداث شود و یا  خانه زادگاه او شناسایی گردد  ویا  ایرادهای زبانی سنگ مزار او مرتفع شود.
بدین ترتیب هر کسی از سپهر منظومه فکری و ادبی و اجتماعی او و شیوه های پیوند با نسل امروزین سخن گفتند.
گلباران مزار  و اجتماع و حضور صدها علاقمند به سهراب از نقاط مختلف ایران در زاد روز او ضمن بستر سازی یگ گردشگری ادبی ،نشانگراهمیت دادن مردم به مواریث فکری و معنوی خود می باشند که باید مطمع نظر مسوولان در پاسداشتها و تکریم ها و تجلیل ها باشد..
                                                                                                             میثم نمکی

پرتو دانایی...
ما را در سایت پرتو دانایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : danaiy94o بازدید : 80 تاريخ : جمعه 24 آبان 1398 ساعت: 20:51